Rubrik?

Inser att John Mayer är yngre än jag trott.

Den imaginäre levnadskonnässören på väg mot medelåldern med gitarren i famnen visar sig vara en ung kille som ställer håret uppåt och har skinnjacka.Det känns ungefär lika konstigt som när det visade sig att Henrik Torehammar inte alls såg ut som Johan Hakelius.

Att vara med i skavlan verkar ha blivit ett sätt för utländska artister att inleda sin marknadsföring i sverige. Skavlan har stort förtroende bland folk.

Nu: Filmhögskolan och ljudjobb. Det sista.

 

 


Att skita i det blå skåpet

Intressant och smårolig artikel i DN idag. Reinfeldts pressekreterare Edvard Unsgaard skriver i sin facebookstatus att han "tycker invandrare och invandrarföretagare är otroliga. Någon idiot hade i natt gjort det lite större behovet i vårt trapphus (och lagt sin halsduk där...). Jag ringde vårt städbolag som drivs av invandrare som på en halvtimme skickade över en ryska som städade och sanerade trappen. Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme en söndag få fram en duktig städerska som gör ett fantastiskt jobb!"


Det blir fel på så många sätt. Invandrare som arbetar är fantastiska. Det tar bara en halvtimme att få hem en ryska som torkar upp bajset i min trappuppgång.
Man kan ju fråga sig varför det är viktigt att poängtera att det rör sig om invandrare? Ser man på arbetslinjen, som syftar till att arbetsförmögna människor aktivt ska söka jobb eller kurser för att kunna sättas i arbete, som ett verktyg för att få in invandrare i yrken som "vanligt folk" inte vill ha?

Man kan ju tycka att han i sin roll som pressekreterare inte riktigt lyckas ta vara på den marknadsföringskanal som facebook kan vara.
Extra roligt blir det när han försöker rädda situationer och kläcker ur sig följande citat.

– Invandrare hade egentligen inte något alls med saken att göra, men jag har tidigare på Facebook uttryckt hur fantastiskt det är med de personer som är rätt nya i Sverige kommer hem och städar våra lägenheter.

Ja, är det inte underbart med dessa ryskor som kommer hem och torkar upp exkrementer i våra trappuppgångar.

Edvard är även Moderat riksdagskandidat i valet. Kan vara värt att lägga på minnet.


They'll soon shake your windows

Det mest dramatiska sättet att vakna på i Norra Grean är när en vilsen fågelstackare inte insett att fönsterrutan är en fönsterruta och kraschar in i den.  Dramatiskt delvis därför att det ofta innebär ond bråd död, men också för att man vaknar med en smäll.

I Göteborg är det lite annorlunda. Man kan fortfarande vakna av smällar, fast av en annan dignitet.
Igår när jag virade in mig i täcket och borrade ner min kropp i sängen för att sova efter en lång dag i studion stördes jag av ett skrikande fyllo utanför fönstret. Det är inget ovanligt, Göteborgs intelligensreserv står ganska ofta här utanför och gapar på helgerna.
Det som skiljer det här tillfället från alla andra är fortsättningen.
Skrikandet bryts av två snabba smällar, en liten och sedan en kraftig varpå det regnar avskräde mot mitt fönster.
Det hela är inte helt olikt hur jag föreställer mig att bomber kreverar.

Därefter är det tyst.
Kvar ligger jag och undrar vad fan som hände?

Fågeln mot rutan kanske inte var så dum ändå.

RSS 2.0