aaaah

Större bakslag: Antagningsprovet till Journalistlinjen i Göteborg är den 8e Juni. Bruce Springsteen spelar den 7e i Stockholm. Jag har sett fram emot den konserten sedan jag köpte biljetterna, och den skulle bli en skön kickstart på sommaren, om inte sommarens höjdpunkt till och med. Men nu ser det ju jävligt brunt ut. Skitdag.

I ain't gonna work on Maggie's farm no more

Framtidsfunderingar har präglat mig de senaste dagarna, och det börjar åtminstone klarna lite.
Efter lite ekonomipluggande här i trollhättan har jag kommit fram till att detta antagligen inte är något för mig. Jag har svårt att se mig själv på exempelvis en bank.

Min plan är för stunden som följer: Om jag inte skulle komma in på mitt förstahandsval, som är journalist i Göteborg, så kommer jag antagligen att komma in på mitt andrahands val, ekonomi i Trollhättan. Det är jag inte så sugen på, även om jag trivs bra här så vill jag nog som sagt inte bli ekonom.

Då finns två alternativ, antingen läsa lite kurser/jobba på måfå, eller att läsa färdigt min examen i Piteå, där saknas det ca 70 poäng som jag skulle kunna skrapa ihop på ett läsår. Detta skulle ge mig en examen, till skillnad från om jag skulle läst enskilda kurser och fortfarande stått kvar och stampat på samma punkt.
Det senaste dygnet har jag ägnat åt att leta upp kurser som jag vill läsa, stött på problem, pratat med studievägledaren och blivit dirigerad till min programkoordinator som jag ska ringa på måndag eller tisdag. Jag är förvirrad, jag vet.

Om jag har tur så kommer jag ju in på journalisthögskolan, men det är tveksamt om jag ens kommer få göra provet med mitt högskoleprovsresultat. En bra backup är nödvändig, ett litet skyddsnät. Och Piteå är inte fy skam, om än väl så långt bort. Fast det kanske är lika bra, vad vet jag. Helst av allt skulle jag vilja slippa Sverige och alla idioter som trängs i detta land. Men det kanske är likadant i andra länder.

RSS 2.0