Att skita i det blå skåpet

Intressant och smårolig artikel i DN idag. Reinfeldts pressekreterare Edvard Unsgaard skriver i sin facebookstatus att han "tycker invandrare och invandrarföretagare är otroliga. Någon idiot hade i natt gjort det lite större behovet i vårt trapphus (och lagt sin halsduk där...). Jag ringde vårt städbolag som drivs av invandrare som på en halvtimme skickade över en ryska som städade och sanerade trappen. Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme en söndag få fram en duktig städerska som gör ett fantastiskt jobb!"


Det blir fel på så många sätt. Invandrare som arbetar är fantastiska. Det tar bara en halvtimme att få hem en ryska som torkar upp bajset i min trappuppgång.
Man kan ju fråga sig varför det är viktigt att poängtera att det rör sig om invandrare? Ser man på arbetslinjen, som syftar till att arbetsförmögna människor aktivt ska söka jobb eller kurser för att kunna sättas i arbete, som ett verktyg för att få in invandrare i yrken som "vanligt folk" inte vill ha?

Man kan ju tycka att han i sin roll som pressekreterare inte riktigt lyckas ta vara på den marknadsföringskanal som facebook kan vara.
Extra roligt blir det när han försöker rädda situationer och kläcker ur sig följande citat.

– Invandrare hade egentligen inte något alls med saken att göra, men jag har tidigare på Facebook uttryckt hur fantastiskt det är med de personer som är rätt nya i Sverige kommer hem och städar våra lägenheter.

Ja, är det inte underbart med dessa ryskor som kommer hem och torkar upp exkrementer i våra trappuppgångar.

Edvard är även Moderat riksdagskandidat i valet. Kan vara värt att lägga på minnet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0